Вт, 30.04.24, 03:24
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Візити на сайт
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Європейський тиждень місцевої демократії.
11:37
Європейський тиждень місцевої демократії.

На базі Прилуцької спеціалізованої школи №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій 11 жовтня 2017 року пройшов захід присвячений Європейському тижню місцевої демократії. На публічому заходу були присутні: учні 11 - х класів, учителі, адміністрація школи, а також відомі випускники школи: Олег Лень - переможець олімпіади та чемпіонату світу з футболу, депутати міської ради, зокрема, Мазуренко Володимир Григорович. Були заслухані виступи директора школи, гостей. Активно приймали участь старшокласники, задаючи питання гостям про основи європейської демократії.

Європейський тиждень місцевої демократії.

«Європейський тиждень місцевої демократії» – це нова політична ініціатива Ради Європи, яка була ініційована Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейським комітетом з питань місцевої та регіональної демократії. Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав-членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі громадян у публічному житті на місцевому рівні.

Проведення заходу призначено на тиждень, що включає 15 жовтня, – дату підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985 р. За допомогою цього правового інструменту держави-члени Ради Європи, які підписали Хартію, зобов’язуються втілювати принципи місцевого самоврядування у своєму національному законодавстві.

31 травня 2007 р. 14-та сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи прийняла Резолюцію № 238 «Пропозиції про проведення Європейського тижня місцевої демократії». Відповідно до цього документу, «Європейський тиждень місцевої демократії є новим проектом, що представляє щорічну європейську подію, яка включає одночасно національні та місцеві заходи, організовані органами місцевого самоврядування – учасниками цього Тижня в усіх державах-членах з метою поширення інформації про місцеву демократію та сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні. Відповідним та в певній мірі символічним терміном для здійснення таких заходів щороку міг би бути тиждень, який включає в себе 15 жовтня, дату прийняття Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985 р.».

На підтримку цієї ініціативи Ради Європи було видано Указ Президента України від 27 вересня 2007 р. № 922 «Про Європейський тиждень місцевої демократії». Основними цілями проведення Європейського тижня місцевої демократії в Україні було визначено:

  • підвищення рівня обізнаності громадян європейських держав стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні;

  • заохочення членів місцевих рад та державних службовців до участі у демократичному процесі на місцевому рівні з метою впровадження стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами;

  • розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи та інформування громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії протягом одного або декількох днів є можливим проведення різноманітних заходів: розповсюдження інформації, дні відкритих дверей, дебати з представниками органів місцевої влади, конкурси, навчальні ігри тощо. Особлива увага традиційно приділяється залученню молодих громадян до суспільно-політичного життя на місцевому рівні, розвитку демократії участі тощо.

Вперше Європейський тиждень місцевої демократії в Україні було проведено 15 - 22 жовтня 2007 р. У більшості регіонів було успішно впроваджено ряд заходів, які сприяли залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої держави.

 

 

Переглядів: 304 | Додав: pon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Рекомендуємо
Вся географія для науковця, студента і школяра
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • сайт класного керівника Пономаренко Валерія Борисовича
  • сайт Прилуцького міського методичного центру
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Погода
    Прилуки 
    Події
    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
    Copyright MyCorp © 2024
    uCoz